top of page

Evenementen 2021

BBQ d.d. 29 augustus 2021

Foto impressie BBQ

Eindelijk mocht het weer, de Buurtvereniging Purmerenderweg heeft op zondag 29 augustus weer een BBQ kunnen organiseren. De opkomst was goed, 60 personen. De BBQ was goed verzorgd door de medewerkers van WK catering. Zij stonden buiten alles al voor te bereiden toen de mensen om 17:00 uur binnen kwamen in de kantine van voetbalvereniging v.v. ZOB voor een gezellig samenzijn met een drankje. Heerlijke vlees en vissoorten en diverse salades en sauzen en natuurlijk een overheerlijk dessert van gebakken banaan of ananas met ijs konden gegeten worden. Het was weer een geslaagde eerste activiteit van der buurtvereniging in deze Corona tijd. Om 21:00 uur gingen de laatste buren voldaan weer naar huis. Op Burendag 26 september volgt de volgende buurtverenigingsactiviteit met het opruimen van zwerfvuil langs de Purmerenderweg en gevolgd met een gezellige lunch als afsluiting.

Burendag Buurtvereniging Purmerenderweg 26 september 2021

 

Het is zondagochtend 26 september, de wekker gaat vroeg. Om 10:00 verzamelen we aan de Purmerenderweg 71. Spannend was het wel een paar uurtjes eerder, de regen viel met bakken uit de lucht. Gelukkig hield dit op en werden we verrast door een stralende zon.

 

Enkele leden van Buurtvereniging Purmerenderweg hebben gehoor gegeven aan de oproep voor de burendag.

Het thema van deze burendag : “Het ophalen van zwerfvuil langs onze Purmerenderweg” .

 

Thuis bij de voorzitter van de Buurtvereniging konden de leden die aanwezig waren genieten van een lekkere kop koffie of thee. Er was zalige aardbeientaart (met de complimenten aan Alex Oppel), eveneens heerlijke appeltaart (met de complimenten aan Brenda Kosters) en niet te vergeten de warme ontvangst van Cees en zijn vrouw Joke.

 

Het uur van de waarheid diende zich aan rond 10:30 AM.

Na een korte toelichting van de voorzitter en het uitdelen van de vuilniszakken, toog een veertien koppige delegatie naar buiten om zich te splitsen in 4 groepen.
* Groep 1 en groep 2 ten behoeve van het verzamelen van zwerfafval aan de linkerzijde van de Purmerenderweg

* Groep 3 en groep 4 ten behoeve van het verzamelen van zwerfafval aan de rechterzijde van de Purmerenderweg

 

Het is de bedoeling dat al het zwerfafval verzameld wordt en dat de groepen elkaar tegemoet lopen.

Rond 12:00 uur was dat het geval. De buit werd verzameld en deze werd door de voorzitter in ontvangst genomen. De opbrengst bleek 4 volle vuilniszakken.

 

Na het harde werk zijn de aanwezigen in de achtertuin van Cees en Joke getrakteerd op een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en hapje. Verder kon het gezelschap ook nog genieten van tomatensoep met balletjes en een vegetarische pompoensoep (met de complimenten aan Brenda Kosters)

 

Gedurende het samenzijn hebben de aanwezigen nader kennis met elkaar gemaakt.

 

Om 14:00 u. Ging een ieder weer huiswaarts zoals afgesproken

Het was een leuke burendag. Dank aan alle aanwezigen en zij die achter de schermen ook hun bijdrage hebben geleverd om dit tot een succes te maken!

 

Lloyd Misjan

Foto impressie Burendag
bottom of page