top of page

Evenementen 2018

Nieuwjaarsreceptie

 

Een Happy New Year aan de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster 2018

 

In de altijd gastvrije kantine van voetbalvereniging ZOB, werden de bewoners van Buurtvereniging Purmerenderweg welkom geheten door het bestuur. Met een stevige handdruk wensten de buren elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar en werd er geproost met een glaasje champagne op 

een mooi 2018. Het was fijn om de buren weer eens te ontmoeten en tijd te hebben om even bij te praten. Voorzitter Cees Visser moest helaas de gesprekken onderbreken voor zijn Nieuwjaarstoespraakje. En voor de aankondiging van de dia-presentatie ‘Vervoer in de Beemster’ van Cor en Lida Roet, waarvan iedereen bijzonder genoot. Een uitgebreide collectie van prachtige oude foto’s van Beemsterlingen met zeer uiteenlopende speciale voertuigen kwamen voorbij op het witte doek. En Cor gaf op zijn eigen Beemsterse wijze uitleg over bokkenwagens, hondenkarren, 

koetsen, trekkers en auto’s en hun berijders. De oooh’s en aaah’s klonken in de volle zaal, waar menig buurtbewoner een familielid of bekende meende te herkennen. Bij de ijscokarren leek iederéén wel eens een ijsje gekocht te hebben in zijn jeugd en hondenkarren vond men maar wat sneu voor de kleine hondjes die deze karren moesten trekken in die tijd.Die goede ouwe tijd blijkt toch achteraf in 2018 niet de mooiste tijd, dit bleek uit de gesprekken na afloop. Cor Roet werd na afloop hartelijk bedankt met een enthousiast applaus van de Purmerenderweg-buren en van het bestuur kreeg hij het enige Beemster boek wat hij nog mistte. Het boek wat Buurtvereniging Purmerenderweg heeft laten drukken in het Feestjaar 2012 - 400 jaar Beemster. Een prachtig gebonden boek waarin de huidige bewoners van de Purmerenderweg staan, zij werden geïnterviewd en gefotografeerd over en voor hun huis. En waarin ook de oude huizen en de bewoners staan.

Een collectors item waar verzamelaar Cor heel blij mee was. De avond verliep daarna heel gezellig en gemoedelijk. Onder het genot van een drankje en smakelijke hapjes spraken de buurtbewoners met 

elkaar af om ook naar de volgende activiteiten van de Buurtvereniging te komen, want met je buurman kan je best een gezellig feestje vieren. En een goede buur is beter dan een verre vriend!

 

EVALIEN

Klik op de afbeelding
voor meer foto's.
IMG_0561.jpg

Running Dinner

Wat eten we vanavond aan de Purmerenderweg? 2018

Het was weer een verrassing; zal de buurvrouw óf de buurman koken? - wat zal er op het menu staan? - waar mogen we aan tafel aanschuiven? - maar lekker en gezellig is het altijd!
Ongeveer 50 buren van de Purmerenderweg hadden zich opgegeven om mee te doen aan het jaarlijks terugkerende “Running Dinner”. Het bestuur van de Buurtvereniging organiseert dit evenement elk voorjaar en het succes is verzekerd. Buren die elkaar normaal niet wekelijks zien of spreken, schuiven op deze bijzondere avond bij elkaar aan tafel en genieten van een overheerlijke stamppot of een culinair hoogstandje. Hoofdgerecht, voorgerecht of dessert, het blijft allemaal tot het laatste moment een complete verrassing. En tijdens het smullen leert men zijn buren beter kennen en wordt het vaak erg gezellig, onder het genot van een bijpassend wijntje. Na het wisselen tussen het voorgerecht en hoofdgerecht door, wandelt of fietst men aansluitend naar het Buurthuis Zuidoost en komt iedereen bij elkaar voor het prachtige dessert-buffet. Ook dit is door de diverse buren gekookt en klaargezet. Tijdens een laatste wijntje of kopje koffie genieten buren van de heerlijke desserts en worden de recepten besproken en uitgewisseld. Maar natuurlijk ook alle nieuwtjes, het wel en wee en de inbraakgolf worden met elkaar besproken. Tijdens dit gezellig samenzijn komen we tot de conclusie dat zoals het bekende spreekwoord zegt: ‘de liefde van de man nog steeds door de maag gaat’ en dat de vrouwen toch meestal wel koken. Er is echter ook een kentering, want steeds meer mannen staan met het schort aan voor het fornuis en hebben plezier in het koken, iets wat de dames zeer waarderen.
Het was allemaal weer erg gezellig en smakelijk en voor herhaling vatbaar. De buren van de Purmerenderweg gaan begin volgend jaar zeker weer met elkaar aan tafel!

EVALIEN

Picknick

 

Ruisende bomen en gezellige buren! Zwembadterrein roept mooie herinneringen op. 2018

 

Alle bewoners van de Purmerenderweg hebben fijne herinneringen aan zwembad de Wilgenhoek, korfbalvereniging BEP en het bosachtige terrein er omheen. Een bewoonster kwam op het geniale idee om een gezellige Zondagmiddagborrel te organiseren en de bestuursleden van de Buurtvereniging Purmerenderweg hielpen daarbij graag.

Lange picknicktafels, statafels en tuinstoelen stonden al klaar in het gras onder de hoge bomen bij aankomst van de buren en het was er heerlijk toeven in de schaduw. Buren kwamen lopend, op de fiets en zelfs met scootmobiel en rollator over de nieuwe Zomerbrug naar het veld. 

Picknickmandjes, coolboxen en tassen werden meegebracht met verkoelende drankjes en lekkere snacks. De stemming zat er al direct goed in, want er werden mooie herinneringen opgehaald over de diverse activiteiten die men vroeger organiseerde op dit terrein. Er is veel gevoetbald, volleybal wedstrijden gespeeld, fikkie gestookt, verstoppertje gespeeld, speurtochten uitgezet, honden uitgelaten en kinderfeestjes gehouden. Ook werd er vaak gevist in de slootjes en werd er kikkerdril opgevist in netjes en insecten gevangen. Veel Beemsterjeugd was vroeger lid van de gezellige korfbalvereniging BEP en er zijn er ook diverse spelers verliefd geworden en met elkaar getrouwd.

In zwembad de Wilgenhoek zijn ook verschillende liefdes ontstaan. 

Eigenlijk had iedereen wel leuke herinneringen te vertellen over het openlucht zwembad met ligweide, vooral het koude water en de hoge duikplank werd veel genoemd. Met het delen van die leuke jeugdherinneringen werd het een hele bijzondere middag, onder de hoge ruisende bomen. Een middag om nooit meer te vergeten. Samen hebben de buren opnieuw een mooie herinnering gemaakt op dit unieke stukje Zuidoostbeemster, waar binnenkort de grond bouwrijp gemaakt word voor de nieuwbouw. Nieuwe huizen waar ook weer jonge gezinnen komen wonen met kinderen, die een heerlijke jeugd gaan beleven omdat zij op kunnen groeien tussen het groen in de natuur. Die de heerlijke ruimte en vrijheid krijgen om buiten te spelen, want er blijft nog veel groen over. Ook de dorpse gemoedelijkheid in de Zuidoostbeemster is gebleven, want alle nieuwtjes werden doorgesproken.

Het was een ouderwets gezellige zonnige burenmiddag, waar Buurtvereniging Purmerenderweg weer trots op kan zijn en die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

                                EVALIEN

Klik op de afbeelding
voor meer foto's.

Barbecue en Puzzeltocht

Puzzelwandeltocht en BuurtBBQ Buurtvereniging Purmerenderweg 9-9-2018

 

Buren in Zuidoostbeemster zijn blij met elkaar en vierden het jaarlijkse BBQ-festijn op zondag 9 september 2018 op het terras en in de kantine van buurman vv ZOB. 

Het was een heerlijke zonnige middag en de opkomst was met 70 leden goed. 

Een mooie puzzel-wandeltocht door de Zuidoostbeemster, werd uitgezet door 2 leden van de buurtvereniging, Piet Oortwijn en Her Waterhout. Deze werd door plm. 28 leden van Buurtvereniging Purmerenderweg gelopen en opgelost. Een verrassende tocht van ruim een uur, door oud- en nieuwbouw in Zuidoostbeemster, waarbij men op onontdekte plekjes kwam, om de meest bijzondere vragen op te lossen. Huizen, teksten, voorwerpen en planten, waar men dagelijks voorbij fietst werden voor de leerzame vragen ingezet en bleken niet altijd zo eenvoudig te zijn om te beantwoorden. Maar er was toch een “winning team” van 4 slimme puzzelaars, Riet en Cees Kraakman en Ria en Arie Tromp, die de leuke prijs in ontvangst mochten nemen. De buren op de foto wonnen een gratis toegangsbewijs voor het Betje Wolff Museum in Middenbeemster. 

De BuurtBBQ startte later op de middag op een nog zonnig en behaaglijk terras van de altijd gastvrije buurman, voetbalvereniging ZOB. Onder het genot van een goed glas spraken de buren op gezellige wijze met elkaar. Zij lieten zich de heerlijke salades, sausjes en mals gebakken vlees, vers van de BBQ, goed smaken. Ook het feestelijke dessert was een groot succes.

De stemming was weer bijzonder gezellig. Buren kennen elkaar, groeten elkaar en zorgen voor elkaar, langs de Purmerenderweg. Dat is mede te danken aan de perfect geregelde activiteiten, die het bestuur van deze gezellige Buurtvereniging elk jaar een aantal keren.

Klik op de afbeelding
voor meer foto's.

Burendag

Burendag 2018 Buurtvereniging Purmerenderweg

 

Zondagochtend 23 september om 10:00 uur kwamen er bij Herman en Gerda Beeker 

ongeveer 16 leden van de buurtvereniging Purmerenderweg bijeen voor de nationale Burendag 2018 van het Oranjefonds. We begonnen met een kopje koffie of thee met appelgebak en kwarktaart, gebakken door Riet Kraakman. De stemming zat er gelijk al goed in, ondanks de regen.

 

Voorzien van grijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidsvesten werden we door de voorzitter in 4 groepen verdeeld en ging iedereen op weg om de Purmerenderweg vanaf de Beemsterbrug tot aan het viaduct te ontdoen van vuilnis, waaronder blikjes, pakjes, plastic en veel sigarettenpeuken. De ‘oogst’ was duidelijk minder dan vorig jaar: ca. vier vuilniszakken in plaats van tien, er wordt dus steeds beter gezorgd voor ons milieu.

 

Na afloop was er weer een drankje en had Gerda Beeker en Maaike Kamps voor iedereen een heerlijke lunch verzorgd met o.a. tomatensoep en broodjes. Het was ondanks de regen weer een geslaagde gezellige burendag, met als resultaat een schone Purmerenderweg. 

 

Cees Visser

Klik op de afbeelding
voor meer foto's.
bottom of page